sunnuntai

Inkiväärikorianterikana

Kahdelle:

2 rintafilettä
2 rkl maissijauhoja
2 rkl kuivaa sherryä
2 rkl kookosöljyä
1 punainen chili
3 rkl hienonnettua inkivääriä
1 sipuli
5 valkosipulinkynttä
1 1/2 rkl intiaanisokeria
2 1/2 rkl soijakastiketta
1 rkl riisiviinietikkaa
3 rkl vettä
1 ruukku tuoretta korianteria
1 dl murskattuja suolattuja ja paahdettuja maapähkinöitä

Suikaloi kananrintafileet. Laita ne kulhoon, lisää sherry ja sekoita. Mikäli sherrysi on juuri päässyt loppumaan, voit käyttää myös vettä tai kuivaa valkoviiniä. Sitten sekoita joukkoon maissijauhot ja laita kulho syrjään puoleksi tunniksi. Tällä välin voit tehdä muut valmistelut. Leikkaa sipulista kauniita suikaleita, pilko valkosipuli, chili ja hienonna inkivääri. Sekoita intiaanisokeri, soija, riisiviinietikka ja vesi keskenään kastikkeeksi. Murskaa maapähkinät. Laita myös lisäkeriisi valmistumaan. Mittaa siivilään 2 dl riisiä ja huuhtele hyvin. Kaada riisit kattilaan, lisää 2 1/2 dl vettä, hieman suolaa ja vaikka kaksi reilua ruokalusikallista kookoshiutaleita ja samanverran kookoskermaa. Laita kattila hellalle ja kun se alkaa kiehua, käännä virta pois, laita kansi päälle ja jätä riisi höyrystymään. Se on valmista 20-25 minuutin kuluttua. Muista, ettet kurkistele turhaan kannen alle!

Esivalmistelujen jälkeen kuumenna wok-pannussa kookosöljy ja heitä sekaan chili ja inkivääri. Kuumenna hetki ennen kuin lisäät joukkoon sipulin ja valkosipulin. Anna sipulien pehmetä hieman kunnes on kanan aika siirtyä pannulle. Paista lähes kypsäksi ennen kuin lisäät joukkoon kastikkeen. Anna kiehua hetki ja aivan lopuksi sekoita joukkoon pähkinät ja korianteri.

Ei kommentteja: