torstaina

Tapenadepasta

Kahdelle:

1/2 sipuli
3 valkosipulinkynttä
kourallinen pinjansiemeniä
1 1/2 dl tapenadea
3 rkl silputtua ruohosipulia
suolaa ja pippuria
oliiviöljyä
parmesanraastetta
pastaa

Tapenade:
4 valkosipulinkynttä
1 prk mustia oliiveja
2-3 rkl kapriksia
kourallinen pinjansiemeniä
3 rkl oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria

Valmista ensin tapenade. Laita kaikki ainekset kulhoon ja hienonna tahnaksi sauvasekoittimella. Tapenade on varsin monikäyttöistä. Se sopii alkupalaksi itsetehdyn focaccian kanssa tai jopa korvaamaan tomaattikastikkeen pizzassa. Maukkaan tapenaden salaisuus on hyvissä oliiveissa, joten niissä ei kannata tässä kohtaa säästää.

Pastakastiketta varten hienonna valkosipuli ja pilko sipuli. Freesaa niitä hetki pannulla, lisää mukaan pinjansiemenet ja tapenade. Mausta suolalla ja pippurilla. Aivan lopuksi lisää vielä ruohosipuli sekä vähän lisää oliviiöljyä. Älä paista enää tässä vaiheessa. Sekoita pasta kastikkeen joukkoon ja annostele lautasille. Raasta annosten päälle tuoretta parmesania.

Ei kommentteja: