Kahdelle:
1-2 avokado
2 dl mungpavun ituja
8-10 kirsikkatomaattia
2-3 valkosipulinkynttä
suolaa ja mustapippuria
oliiviöljyä
Pilko avokado pieniksi palasiksi ja laita kulhoon. Leikkaa kirsikkatomaatit neljään osaan ja hienonna valkosipulinkynnet sen kokoisiksi kuin tykkäät. Lisää tomaatit, valkosipulinkynnet ja idut kulhoon avokadon seuraksi. Sekoita lusikalla. Mausta makusi mukaan hyvällä suolalla ja mustapippurilla. Lopuksi vielä reilusti oliiviöljyä.
Tämä salaatti on ihanaa aamulla ruisleivän ja vastapaistetun kananmunan kanssa; sellaisen, jossa keltuainen on vielä hieman löysää. Avokado pehmentää sopivasti valkosipulin ytykkää makua ja kirsikkatomaatit tuovat tarvittavaa makeutta. Mmmmm, voisiko ihanammin päivä enää alkaa?
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti