kupin pohjan kokoinen siivu kinkkua
1 muna
3 rkl kermaa
muutama tippa tryffeliöljyä
2 rkl juustoraastetta
suolaa ja pippuria
Tämän loistavan aamiais- ja brunssiherkun reseptin isäni löysi vuosia sitten netistä. Laita uuni lämpiämään 220°. Tee kananmunaherkkuja yksi ruokailijaa kohden. Leikkaa kinkku suupalan kokoisiksi paloiksi ja vuoraa niillä teekupin tai pienen kohokasvuoan pohja. Riko kinkun päälle muna ja kaada munan päälle kerma. Sitten lisää tryffeliöljy. Tryffeliöljyn kanssa kannattaa olla varovainen, ettei sitä tulee liikaa: mieluummin vaikka liian vähän. Mausta suolalla ja pippurilla ja laita lopuksi juustoraaste pinnalle. Laita uuniin ja paista kunnes valkuainen on asettunut, mutta keltuainen vielä keskeltä juokseva, noin 10 minuuttia riippuen uunista. Tarjoa paahdetun ruisleivän kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti