tiistaina

Graavilohi


500 g merilohifileetä
1 1/2 - 2 rkl karkeaa merisuolaa
1/2 - 1 tl intiaanisokeria
nippu tuoretta tilliä

Tämä on niin helppoa! Nypi ensin kalasta ruodot. Laita filee reunalliseen astiaan nahkapuoli alaspäin ja ripottele pinnalle sokeri ja suola. Sokeri auttaa lohen pintaa pysymään pehmeänä. Sen voi myös jättää halutessaan pois. Lohifileen paksuimpaan kohtaan kannattaa laittaa enemmän mausteita. Laita tilli lohen päälle ja peitä astia kelmulla. Anna lohen maustua jääkaapissa yön yli. Aamulla tarkista suola, ja jos lohi ei tunnu vielä tarpeeksi suolaiselta, anna sen maustua vielä. Lopuksi pyyhi liika suola kalasta talouspaperilla ja leikkaa fileestä tervällä veitsellä vinottain ohuita viipaleita. Tarjoa esimerkiksi smetanan, sipulin ja blinien kanssa. Erityisen herkullista graavilohi on mielestäni avokadon kanssa ruisleivän päällä tai salaatissa.

Ei kommentteja: