100 g tattarijauhoja
vettä
hiivaa
3 munaa
2 dl maustamatonta paloviinaa
voita
Tämä resepti on peräisin Kreivitär Eva Mannerheim Sparren keittokirjasta "Keittokirja herkkusuille ja tavallisille nälkäisille" vuodelta 1936. Suosittelen kokeilemaan.
"Vehnäjauhot ja tattarijauhot sekoitetaan. Desilitra vettä sekoitetaan jauhoihin niin, että taikina käy sakeaksi kuin kerma. Saksanpähkinän kokoinen hiivakimpale hämmennetään joukkoon ja taikinan annetaan nousta. Kun se on hyvin noussut, siihen sekoitetaan 2 desilitraa kiehuvaa vettä, munankeltuaiset ja kovaksi vaahdoksi vatkatut munanvalkuaiset. Viina parantaa makua.
Blinit paistetaan blinipannussa tai hätätilassa ohukaispannussa, joka voidellaan voilla. Vain vähän taikinaa pannaan pannuun, sillä blinit nousevat. Blinit tarjotaan kuumina kaviaarin, savustetun lohen tai sillivoin kanssa, ja riippumatta näistä, aina smetanan ja voisulan kanssa."
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti