80 g mantelijauhoa
1 dl kermaa tai kookosmaitoa
2 munaa
hippunen suolaa
1/2 tl leivinjauhetta
1 banaani
1 dl mustikoita
Päälle:
mustikoita
pähkinöitä
Olen viime aikoina kokannut kaikenlaista serkkuni blogista. Nämä mantelijauhosta tehdyt pannukakut tai "blinitkin" ovat alunperin sieltä. Amerikkalaistyyppisten pannukakkujen rakastajana muutin reseptiä hieman vastaamaan minulle sopivaa makeusastetta. Ohje toimii myös loistavasti kookosmaidosta tehtynä. Tällöin pannukakkujen paistettavuus tosin hieman kärsii, mutta ei se haittaa!
Sekoita mantelijauhot, kerma, munat ja suola kulhossa. Anna seistä hetken aikaa. Ennen paistamista lisää mustikat sekä leivinjauhe. Paista miedolla-keskilämmöllä voin tai kookosöljyn kanssa varoen, sillä mantelijauho palaa huomattavasti helpommin kuin jokin tavallinen viljajauho. Paistaessa lisää jokaiseen pannukakkuun banaaniviipaleita kauniisti asetellen tasaisin välimatkoin. Herkuttele extra-mustikoiden ja pähkinöiden kanssa. Mmmmmm.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti