maanantaina

Katkarapu vihreä curry

Neljälle:

3 porkkanaa
1 sipuli
30 jättikatkarapua
2 sitruunaruohon vartta
purkki kookosmaitoa
2 rkl vihreää currytahnaa
4 kaffir limen lehteä
2 rkl kalakastiketta (nam pla)
2 isoa mietoa chiliä tai 1 pieni tulinen
kourallinen hienonnettua thai basilikaa
kourallinen hienonnettua korianteria

Sulata katkaravut ja poista kuoret, mikäli käytät kuorellisia. Pilko porkkanat ja sipuli pitkulaisiksi siivuiksi. Kuori sitruunaruohosta uloimmat kuoret ja leikkaa pois noin 2/3 sen varresta. Hienonna pehmeämpi vaalea sisus. Laita kuumaan wokpannuun hieman kookosöljyä ja heitä vihannekset ja sitruunaruoho siihen. Freesaa hieman. Kaada joukkoon kookosmaito sekä mahdollisesti hieman vettä tai kanalientä. Anna kuumentua ja lisää joukkoon currytahna, kaffir limen lehdet sekä kalakastike. Anna kiehahtaa. 

Lopuksi lisää joukkoon hienonnettu chili sekä katkaravut. Tässä vaiheessa curryn ei kannata antaa enää kiehua, sillä katkaravuista tulee helposti sitkeitä, mikäli niitä kuumennetaan liikaa. Ne kypsyvät kyllä kuumassa nesteessä ilman kiehumistakin. 

Tarjoa jasmiini- tai basmatiriisin kanssa. Lisää vielä yrtit valmiiseen ruokaan ennen tarjoilua.

Ei kommentteja: