perjantaina

Raparperikookoskakku

Pohja:
125 g voita
1 1/2 dl intiaanisokeria
1 rkl vaniljasokeria
3 munaa
3 dl spelttijauhoja
3 tl leivinjauhetta
2 dl kookoshiutaleita
peukalonpäänkokoinen pala raastettua inkivääriä
1 dl luomumaitoa
4-5 raparperinvartta pieninä palasina

Päällinen:
50 g sulatettua voita
1 /2 dl intiaanisokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 dl kookoshiutaleita
1 muna
2 rkl luomumaitoa

Lämmitä uuni valmiiksi 175c. Käyttäen sähkövatkainta tai monitoimikonetta, sekoita voi ja sokeri hyvin sekaisin. Intiaanisokeri ei vaahtoudu samalla tavalla kuin valkoinen sokeri, joten
paakkuinen lopputulos on hyväksyttävä. Lisää raastettu inkivääri. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet sekaisin ja lisää niitä pikkuhiljaa taikinaan. Lopuksi lisää maito.

Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun 24 cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan. Itse käytän jauhottamiseen spelttijauhoja, mutta jos haluaa raffimman kuoren, niin korppujauhotkin sopivat hyvin. Ripottele taikinan päälle raparperinpalaset ja laita kakku uuniin noin 40 minuutiksi.

Tällä välin valmista päällinen. Sekoita kaikki ainekset yhteen. Kakun oltua uunissa 40 minuuttia, kaada seos sen päälle. Paista vielä 15 minuuttia tai kunnes kakku on kauniin värinen.

Tarjoa lämpimänä vaniljajäätelön kanssa.

Ei kommentteja: