2 l
1 dl sokeria
4 isoa kananmunaa
1/2 tl suolaa
4 dl kermaa
1 dl kookoshiutaleita
1 prk kookosmaitoa
Aivan ensimmäisenä laita 2-3 l kokoinen posliiniastia pakkaseen. Sitten vaahdota kolmessa eri kulhossa kolme eri vaahtoa. Varaa sokeria ja munankeltuaisia varten iso kulho. Vaahdota ne vaahdoksi: tiedät vaahdon olevan valmista siinä vaiheessa, kun se on vaaleata ja sitä tuntuu olevan enemmän kuin aloittaessa. Itse käytän tässä poikkeuksellisesti valkoista sokeria, sillä haluan semifreddon olevan vaaleata väriltään, mutta intiaanisokeri käy varmasti myös hyvin! Toisessa kulhossa vaahdota valkuaiset. Lisää niihin 1/2 tl suolaa, jotta lopputuloksena on todella kovaa vaahtoa. Kolmas kulho on kermavaahtoa varten. Lopuksi kaada kaikki vaahdot sokeri/keltuaiskulhoon. Lisää myös kookoshiutaleet sekä kookosmaito ja sekoita kevyesti, kunnes kaikki vaahdot ovat sekoittuneet. Maista ja lisää sokeria mikäli tarvetta.
Pakasta semifreddoa ainakin neljä tuntia ennen tarjoamista. Mikäli teet semifreddon tarjoamista edeltävänä päivänä, ota se sulamaan jääkaappiin puolisen tuntia ennen tarjoamista. Kookossemifreddo sopii loistavasti suklaakakun kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti