Kuudelle:
20-30 rapua
2 pientä sipulia
3 dl valkoviiniä
risottoriisiä
50 g voita
n. 8 dl kanalientä
5 pienenpientä kesäkurpitsaa (pituus 10 cm)
2 dl parmesanraastetta
1 prk mascarponea
suolaa ja pippuria
Yleensä tykkään syödä ravut rapuina, mutta tänä vuonna viljaton kuukautemme sattui ikävästi rapuaikaan ja piti keksiä toinen tapa nauttia ravuista. Käytin itse tähän risottoon neljäkymmentä rapua, mutta jo kahdellakymmenellä ravulla saa loistavan lopputuloksen. Keitä ravut normaaliin tapaan. Siivoa niistä lihat irti. Säästä myös kuoret sillä niistä saa keitettyä aivan ihanan liemen rapukeittoa varten. Liemen voi käyttää myös tähän risottoon kanaliemen sijaan.
Kuori ja hienonna sipuli. Laita puolet voista kuumalle pannulle ja lisää sipuli ja hetken päästä risottoriisi. Riisin määrän tarkistat helposti pakkauksesta: arborioriisipussissa on ainakin mainio mittataulukko sivussa. Freesaa sipulia ja riisiä hetki, kunnes riisi saa kauniin kuultavan värin. Lisää valkoviini ja anna haihtua lähes kokonaan. Valkoviinin haihduttua lisää kanalientä aina sen verran, että riisi peittyy ja anna sen taas haihtua lähes kokonaan. Mausta suolalla ja pippurilla tässä vaiheessa.
Kun riisi on vielä kovaa, mutta alkaa näyttää kypsymisen merkkejä, lisää pilkotut kesäkurpitsat. Melkein heti perään voit lisätä myös mascarponen. Aivan lopuksi lisää vielä ravut, loppu voi sekä parmesan-juusto. Risotto on valmista, kun riisi on al dente. Tarkista vielä lopuksi suola ja lisää tarvittaessa. Tarjoa heti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti