Kaivelin lisää äitini keittokirjavalikoimaa ja löysin ilokseni Julia Childin, Louisette Berthollen ja Simone Beckin klassikkoteoksen "Mastering the Art of French Cooking" vuodelta 1961. Siitä on tullut tosin uudempiakin painoksia elokuvan Julia&Julia innoittamana ja suosittelen kaikille sen hankkimista. Teos alkaa seuraavilla sanoilla, ja on yhä kokkausfilosofialtaan hyvinkin ajankohtainen:
"Tämä kirja on tarkoitettu sellaisille ruoanvalmistajille, joilla ei ole kotiapulaista, mutta jotka toisaalta voivat tarpeen tullen jättää mielestään talousarvion, vyötärönmitan, aikataulut, lastenruoat ja toimintansa vanhempana, autonkuljettajana ja perheenäitinä sekä kaiken muunkin, mikä voisi häiritä sitä iloa, mitä ihminen tuntee luodessaan harvinaisen herkullisen aterian."
Tätähän me kaikki haluamme, eikö totta?
2 kommenttia:
Paneutuminen on aina palkitsevaa ja ruuanlaittoon moninverroin. Olen etsinyt juuri tuota kirjaa vielä löytämättä mutta kyllä se vielä vastaan tulee. Onnea löydölle!
Kiitos Miia! Uusi painos Ranskalaisen keittiön salaisuuksista löytyy tästä: http://wsoy.fi/yk/products/show/8952
Vanha tosiaan taitaa olla kirppiskamaa. Toivottavasti saat pian omasi! Se on niin ihana!
Lähetä kommentti