maanantaina

Riisivanukas

Neljälle-kahdeksalle:

2 dl kermaa
4 dl maitoa
1 dl risottoriisiä
½ vaniljatanko siemenet irti raavittuna
1 ½ dl kermaa
½ dl sokeria
hieman suolaa
2 isoa kananmunan keltuaista
kanelia

Lämmitä uuni 180°. Laita riisi, maito, 2 dl kermaa ja vaniljatanko ja sen siemenet kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kuplia hiljalleen kunnes riisi on kypsää, 15 - 20 minuuttia. Muista sekoittaa aina välillä. Ota pois liedeltä ja poista vaniljatanko kattilasta. Ota kulho ja sekoita siinä yhteen kerma, sokeri, suola, keltuaiset ja kaneli. Kaada munaseos riisiseokseen sekoittaen koko ajan. Laita takaisin liedelle ja kuumenna taas kiehuvaksi. Kaada seos uunin kestävään astiaan ja paista kunnes se on melkein asettunut, noin 15 minuuttia. Ota pois uunista ja anna jäähtyä toiset 15 minuuttia.

Tarjoa vanukas pienistä laseista tai kupeista, Ultima Thulen snapsilasi on ideaalinen tähän! Ripottele pinnalle vielä hieman kanelia koristeeksi. Ihana joulunajan aamiainen tai jälkiruoka.


Ei kommentteja: