perjantaina

Pinaattimustasilmäpapuherkku

Kuudelle:

4 dl kuivattuja mustasilmäpapuja
3 isoa sipulia
10 valkosipulinkynttä
1/2 kg pinaattia
suolaa ja mustapippuria
1 dl oliiviöljyä paistamiseen
1 sitruuna

Tämäkin ohje on jo hehkuttamastani Libanonin makuja -kirjasta. Maistui ihanalle riisipilahvin ja paistetun kanan kanssa. Mmmmm.

Liota papuja yön yli ja keitä niitä sen jälkeen noin tunti, kunnes pavut ovat kypsiä. Leikkaa sipulit puolikuun muotoisiksi paloiksi. Hienonna valkosipulinkynnet pieneksi. Silppua pinaatti. Pakastettu pinaatti käy hyvin. Ruskista sitten sipulit öljyssä ja lisää valkosipuli. Lisää vielä pinaatti ja kypsennä hetki ennen kuin on papujen vuoro. Mausta sitten suolalla ja mustapippuriala. Anna hautua noin 25 minuttia. Tarjoa alkupalana tai lisäkkeenä sitruunaviipaleen kera.

Ei kommentteja: