2 broilerin koipireittä tai rintafilettä
1 iso punasipuli
1 ruukku salaattia
1-2 avokadoa
12 kirsikkatomaattia
6 cm pala kurkkua
oliiviöljyä
Marinadi:
3 rkl hunajaa
2 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
4 cm pala inkivääriä
1 reilu tl chilihiutaleita tai chilitahnaa
2 maustemittaa suolaa
1/2 tl mustapippuria
Aloita salaatinteko valmistamalla ensin marinadi. Hienonna valkosipulinkynnet ja inkivääri. Sekoita ne sitten kulhossa muihin marinadin aineisiin. Sekoita hyvin. Tee broilerinpalojen pintaan viiltoja, jotta ne maustuvat paremmin. Sitten sivele marinadia broilerinpintaan. Laita palat kulhoon, peitä ne lopulla marinadilla ja laita ne jääkaappiin maustumaan tunniksi.
Paista broilerin pinta kiinni ensin kuumalla pannulla ja laita ne sitten uunivuokaan. Kaavi kaikki marinadi kulhosta broilerinpalojen päälle. Tee sipulista puolen sentin kokoisia lohkoja ja lisää ne mukaan uunivuokaan. Paista noin tunnin verran 200 asteessa riippuen broilerinpalojen paksuudesta.
Sillä aikaa valmista salaatti. Revi salaatinlehdet, pilko avokado ja kurkku kauniiksi siivuiksi ja halkaise kirsikkatomaatit. Asettele kaikki kauniisti valmiiksi kahdelle lautaselle. Kun broilerit ovat valmiit, lisää ne salaatin rinnalle tai päälle. Jaa sipulit salaatteihin ja kaada pikkuliraus oliiviöljyä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti