perjantaina

Etanoita Maggien tapaan

Neljälle:

200 g halloumijuustoa
2 punasipulia
15 valkosipulinkynttä
5 keitettyä perunaa
1 nippu korianteria
1 nippu ruohosipulia
1 tl mustapippuria
2 purkkia etanoita
1 dl oliiviöljyä paistamiseen
1 sitruuna
suolaa

Tämä resepti on vain hieman mukaeltu resepti Maggie Lindholmin kirjasta Libanonin makuja. Löysin kirjan eilen äitini keittokirjakirjastosta ja ihastuin! Vaikka taitto ja kuvat eivät toimi täydellisesti, on kyseessä yksi parhaista Suomessa 2000-luvulla julkaistuista keittokirjoista. Tässä mukaeltua etanasalaattia tarjosin rapean vihreän salaatin ja raikkaan kurkun kera.

Paloittele halloumijuusto, hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet ja kuutio perunat. Silppua korianteri. Kuumenna öljy pannussa, lisää halloumi ja melkein heti perään sipuli, valkosipuli ja perunat. On tärkeää, että pannu on kuuma ennen kuin alat paistaa halloumia, täten siitä ei lähde nesteet ja juusto pysyy mehukkaana. Kun perunat alkavat saada vähän väriä, lisää korianteri, mustapippuri ja etanat. Paista vielä kymmenisen minuuttia, kunnes etanat ovat ruskistuneita. Tarkista lopuksi suola ja lisää tarvittaessa. Tarjoa sitruunaviipaleiden kanssa.

Ei kommentteja: