maanantaina

Suussa sulava suklaakakku


200g voita
200g 70-85% suklaata
2 dl intiaanisokeria
1 dl spelttijauhoja
3 munaa
yhden appelsiinin kuori

Tämä resepti on Chez Dominiquen kirjasta, mutta se on aivan pakko blogata, niin hyvää se on! Alkuperäisessä reseptissä ei käytetä intiaanisokeria tai spelttijauhoja, mutta vaihdoin ne tähän sillä itse leivon niillä. Reseptistä liikkuu myös versiota, jossa on neljä munaa. Ystäväni Lauran mukaan sekin on aivan mahtavaa

Sulata voi, suklaa ja sokeri kattilassa miedolla lämmöllä. Siivilöi joukkoon jauhot ja lisää munat sekä raastettu appelsiininkuori. Sekoita ja kaada voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Itse käytän 24 cm halkaisiljaltaan olevaa irtopohjavuokaa. Paista noin 20 minuuttia 150 asteessa. 

Tarjoa kakkua esimerkiksi vadelmien ja/tai vaniljajäätelön kanssa. 

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Voi ei! Apua! Olen nyt vakavassa sortumisvaarassa.

Tuleeko kakusta hieman mutakakun tyylinen? Jauhoja on enemmän ja munia vastaavasta vähemmän. Eli kuuluuko tämänkin kakun olla hieman syntisen raaka sisältä? (Kääk, vastauksesta riippuu kuinka nopeasti täällä ollaan sokerihumalassa... )

Kaisa kokar hela dagen. kirjoitti...

Huomenta! Juu, kakusta tulee mutakakun tyylinen keskeltä ihanan tahmea. Mutta toki koostumusta voi muuttaa jauhojen ja munien määrää vaihdellen. Jos johonkin makeeseen aikoo sortua, niin erilaisia kakkuja viikoittain leiponeena voin sanoa että tämä on ehdottomasti se!

Kaisa kokar hela dagen. kirjoitti...

Tein kakkua hieman uusilla suhteilla ja täytyy myöntää, että tuli vielä täyteläisempää. Suosittelen siis seuraavaa:

200 g voita
250 g suklaata (70-85%)
2 dl inkkarisokeria
1 dl spelttijauhoja
4 munaa
yhden appelsiinin kuori

Ohje muuten sama, paistoin kakkua tosin vielä kauemmin, ainakin 30 minuuttia. Lämpötilasta en mene vannomaan mitään, sillä minulla on kaasuliesi ja leivonta kaasu-uunissa on aina yhtä arpomista. Hyvää tuli kuitenkin!