keskiviikkona

Herkullinen hirvipaisti sous vide

Jokin aika sitten valmistin upeita Pohjanmaalla kasvaneita hirvipaisteja juhlaruoaksi. Ne onnistuivat loistavasti. Sous vide toimii hirvipaistin kypsennyksessä hyvin - suosittelen lämpimästi.

hirvipaisti
2 oksaa tuoretta organoa
2-3 oksaa tuoretta timjamia
valkosipulinkynsiä
suolaa ja mustapippuria

Kuumenna sous vide -amme tai kattila 55 C asteiseksi. Poista paistista kalvot ja aseta se leikkuulaudalle. Hiero lihan pintaan reilusti suolaa ja mustapippuria. Laita paisti paksuun muovipussiin ja lisää joukkoon yrttioksat sekä reilulla kädellä pilkotut valkosipulinkynnet. Sulje pussi tiiviisti ja laita liha ammeeseen veden alle. Anna kypsyä 10-13 tuntia, riippuen lihan paksuudesta. Minulla oli viimeksi yksi iso paisti, jonka leikkasin kahtia jotta se kypsyisi nopeammin. Vielä ennen kuin otin lihan pois sous videsta, tarkistin sisälämpötilan paistomittarilla.

Anna lihan marinoitua vielä nesteessään jääkaapissa 2-6 tuntia. Ennen tarjoamista paista lihan pinnat kiinni. Anna lihan levätä hetki ja leikkaa sitten ohuiksi siivuiksi. Paisti on mainiota sekä lämpimänä että kylmänä. Tarjoa esimerkiksi chimichurrin ja uunifetan kanssa.

Ei kommentteja: