keskiviikkona

Paras kesäkurpitsakeitto

Ylisatoisa kesäkurpitsantaimi ja rakkauteni mascarponeen johdattivat minut tämän keiton äärelle.

noin 1 l kanalientä
1 sipuli tai purjo
1-2 pientä kesäkurpitsaa 
1 sitruunaruoho
250 g mascarponea
raastettua sitruunankuorta
suolaa, mustapippuria

Lohko sipuli tai purjo ja kesäkurpitsat sopiviksi paloiksi, ei liian pieniksi tai liian suuriksikaan. Kuumenna kanaliemi kiehuvaksi ja lisää vihannekset ja hienonnettu sitruunaruoho. Minulla on lähes aina itse keitettyä kanalientä pakkasessa, mutta tähän voi käyttää myös vettä ja kanaliemikuution. Suosittelen tosin aina kananluiden säästämisen liemen keittoon. Tässä iässä on tärkeä saada kaikki kollageeni talteen! 

Kun vihannekset ovat kypsiä, anna niiden ja liemen jäähtyä hetki. Kaada sitten kaikki blenderiin ja hienonna oikein sileäksi. Lisää mascarpone ja surrauta vielä hetki. Kuumenna keitto uudelleen ja mausta suolalla. Ennen tarjoilua lisää raastettua sitruunankuorta sekä ripaus mustapippuria. 

Keiton kanssa sopii myös pienet pekonipalat ja myös rapsakat mung-idut! 

Ei kommentteja: