1 isohko sipuli
2 dl punaisia linssejä
2-5 valkosipulin kynttä
1-1 1/2 rkl currytahnaa
1 purkki tomaattimurskaa
(1 kasvisliemikuutio)
1 purkki kookosmaitoa
1 ruukku korianteria
Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet suhteellisen pieniksi, ei kuitenkaan silpuksi. Huuhdo linssit hyvin. Punaisia linssejä ei tarvitse liottaa kuten monia muita linssejä, mutta ne on tärkeä huuhtoa hyvin. Kuullota sipulia ja valkosipulia kattilan pohjalla pienessä öljyssä. Lisää linssit ja currytahna, kun sipulit ovat pehmenneet hieman. Anna niiden lämmetä. Seuraavaksi lisää tomaattimurska, mahdollinen kasvisliemikuutio sekä yhden purkillisen verran vettä. Sekoita ja anna porista liedellä hellällä lämmöllä kunnes linssit ovat kypsiä, noin 10 minuuttia. Lopuksi lisää kookosmaito ja anna keiton lämmetä, mutta ei enää kiehuvaksi. Ihan viimeiseksi heitä sekaan hienonnettu korianteri.
Maistuu parhaalle kirpeänä pakkaspäivänä pitkän kävelylenkin jälkeen tuoreen naanleivän kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti