tiistaina

Porkkanakakku

Isohkoon kakkuun:

100 g rouhittuja saksanpähkinöitä ja kourallinen koristeeksi
3 porkkanaa kuorittuna ja raastettuna
3 dl intiaanisokeria
1/2 tl suolaa
2 dl kookosöljyä
3 kananmunaa
3 1/2 dl spelttijauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia

Kuorrutus:
200 g huoneenlämpöistä Philadelphia-juustoa
3/4 dl tomusokeria
2 rkl vastapuristettua sitruunamehua

Aloita voitelemalla pyöreä irtopohjakakkuvuoka, halkaisijaltaan 22-24cm. Vuoan pohjalle kannattaa panna leivinpaperista leikattu ympyrä - silloin ei tarvitse voidella ja jauhottaa kuin vuoan reunat, eikä kakun pohjaan tule korppujauhon muruja. Pane vuoka sivuun. Kuumenna uuni 180 asteeseen.

Rouhi saksanpähkinät. Kuori ja raasta porkkanat. Vatkaa yhteen kookosöljy, sokeri ja suola ja sekoita joukkoon munat yksi kerrallaan. Lisää sitten saksanpähkinät ja porkkanaraaste. Sekoita. Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe ja kaneli. Sekoita kuivat aineet taikinan joukkoon ja kaada taikina voideltuun vuokaan. Paista kakkua 50-55 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ja siirrä se vuoasta. Sekoita yhteen Philadelphia-juusto, tomusokeri sekä sitruunamehu ja levitä kuorrutus kakun päälle. Asettele ylimääräiset saksanpähkinät koristeeksi kakun ulkoreunalle niin, että ne kiertävät reunaa ja jokaiseen herkulliseen palaseen osuu yksi pähkinä.

Tämä resepti on Anna Bergenströmin kirjasta Makuja ja tuoksuja pähkinäpuun alla. Olen tehnyt sille vain omat perusmuutokset koskien jauhoja, sokeria ja öljyä.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tein tästä vehnättömän ja muutenkin aavistuksen muokatun version, jonka ohjeen laitoin blogiini. Linkkasin tietenkin tänne, onhan se ok? Kakusta tuli muuten loistava, riittävän mehukas ja pähkinäinen makuuni! Ah, vieläkin kakkuövereissä!

Kaisa kokar hela dagen. kirjoitti...

Mira, on ehdottoman ok! Kiitos muutenkin miten kauniisti luonnehdit blogiani omassasi! Jos jotain tosi överihyvää tekee mieli, niin kokeile joskun mun suklaa-kaakaopapu-keksejä. Ne on ihania ja kovin addiktoivia.