perjantaina

Hitaasti kypsytetty kassler ja uunijuurekset

Kuudelle:

1 kg porsaan kassler
1 tl chilihiutaleita

suolaa ja mustapippuria
timjamia
punasipulia
valkosipulinkynsiä

punajuuria
perunoita

porkkanoita
palsternakka

Mikäli tarjoat kassleria päiväruoaksi, aloita valmistaminen jo aamulla. Leikkaa kokonaiseen kassleriin syviä viiltoja ja hiero pintaan reilusti suolaa, mustapippuria ja chilihiutaleita. Nosta kassler uunivuokaan, peitä foliolla ja laita uuniin paistumaan 120 asteeseen noin neljäksi tunniksi. Kuori ja paloittele juurekset ja sipulit. Noin tunti ennen ruoan tarjoamista levitä paloitellut juurekset ja sipulit lihan ympärille. Mausta suolalla ja timjamilla. Nosta uunin lämpötila 200 asteeseen ja paista, kunnes juurekset ovat kypsiä. Tarjoa hapankaalisalaatin kanssa. 

Ei kommentteja: