lauantaina

Mustikkamuffinsit

18 keskikokoista:

muru:
2 dl spelttijauhoja
4 rkl intiaanisokeria
1 rkl hunajaa
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
6 rkl voita

taikina:
2 tl leivinjauhetta
2 dl vehnäjauhoja
2 dl spelttijauhoja
1/2 tl suolaa
3/4 dl sulatettua voita
2 1/4 dl intiaanisokeria
2 munaa
2 dl maitoa
2 1/2 dl mustikoita
2 dl saksanpähkinärouhetta

Ihan ensimmäiseksi laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sitten voitele ja jauhota muffinssivuoat valmiiksi. Tämän jälkeen sekoita murun ainekset keskenään kulhossa ja nipistele taikina pieniksi muruiksi. Sitten sekoita muffinssitaikinan kuivat aineet, eli leivinjauhe, vehnä- ja spelttijauhot ja suola keskenään kulhossa. Mittaa toiseen kulhoon sokeri, munat ja voi ja sekoita sähkövatkaimella, kunnes aineet ovat sekoittuneet hyvin. Sekoita joukkoon maito ja lopuksi jauhoseos. Lisää valmiiseen taikinaan mustikat ja pähkinärouhe. Sekoita. 

Mittaa muffinssivuokiin noin 3/4 taikinaa ja 1/4 murua. Paista puolisen tuntia tai kunnes ovat mielestäsi kypsiä. Tarjoile heti lämpiminä.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Vaihdoin saksanpähkinärouheen cashewrouheeksi ja lisäsin taikinaan sitruunankuorta kun oli sopivasti jäänyt yli juustokakusta. Toimii! Nams! Ihania reseptejä Kaisa!