keskiviikkona

Katkarapuja ja thaibasilikaa

Neljälle:

500g isoja katkarapuja
2 rkl kalakastiketta
1 1/2 rkl soijakastiketta
1 1/2 tl intiaanisokeria
1 rkl vettä
2 rkl kookosöljyä
iso nippu thaibasilikan lehtiä
1 1/2 sipulia
5 valkosipulinkynttä
1-2 kuivattua thai chiliä

Osta katkaravut kuorineen ja kypsentämättöminä, jotta saat niihin aivan täydellisen kypsyysasteen. Valmista ravuille ensin marinadi: sekoita kalakastike (nam pla), soijakastike, intiaanisokeri ja vesi kulhossa. Kuori ravut ja laita ne marinadiin maustumaan. Tällä aikaa leikkaa sipulista ohuita pitkulaisia siivuja sekä hienonna valkosipuli ja chili. Kuumenna kookosöljy wokpannussa. Heitä kuumalle pannulle sipulit ja chili. Paista sekoittaen hetken kunnes sipulit alkavat pehmetä hieman. Sitten lisää joukkoon katkaravut. Kaada ne marinadeineen päivineen wokiin ja paista hetken ennen kuin lisäät myös thaibasilikan lehdet. Katkarapujen ei pitäisi olla pannulla muutamaa minuuttia kauempaa: ne vaihtavat väriä ollessan kypsiä. Vaaleanpunainen herkullinen väri on kypsyyden merkki.

Tarjoa höyrytetyn riisin kanssa.

2 kommenttia:

Minna kirjoitti...

Mielettömän hyvää - tein eilen ja mustaa riisiä ja tietty valkkaria lisukkeena, nams!

Kaisa kokar hela dagen. kirjoitti...

Kiva kuulla! Kiitos palautteesta. Aurinkoa kesäpäivään!