tiistaina

Äidin juustokohokas

Neljälle:

3 rkl voita
3 rkl jauhoja
3 dl maitoa
1/2 tl suolaa
hippusen mustapippuria
4 keltuaista
2 dl voimakasta juustoraastetta
5 valkuaista

Kuumenna uuni 190°. Sulata voi kattilassa. Lisää jauhot ja kylmä maito. Hämmennä kastike sileäksi ja kypsennä noin 10 minuuttia. Ota kattila liedeltä ja mausta se suolalla ja pippurilla. Lisää keltuaiset yksitellen. Hämmennä välillä voimakkaasti. Sekoita juustoraaste joukkoon.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää kastikkeeseen varovasti nostellen. Kaada kohokas korkeareunaiseen, voideltuun ja korppujauhotettuun uunivuokaan. Jätä kohoamisvaraa 1/3 vuoan korkeudesta. Kypsennä uunissa noin 35 minuuttia. Älä avaa uunia ensimmäisten 20 minuutin aikana, koska kohokas saattaa laskeutua. Tarjoa heti. Kohokas ei odota ruokailijaa, vaan ruokailja odottaa kohokasta!

Ei kommentteja: