maanantaina

Mascarpone-suklaabrownies

18 palaa:

200g 70-85% suklaata
200g voita
3 munaa
3 dl intiaanisokeria
2 dl spelttijauhoja

Tuorejuustotäyte:
400g mascarponea
2 rkl vaniljasokeria
1 1/2 dl tomusokeria
2 munaa

Tämä resepti on peräisin Glorian Ruoka & Viini- lehdestä. Tein näitä juhannukseksi ja browniet saivat mieheltäni kouluarvosanan 10-, mikä todettakoon hyvin harvinaiseksi tulokseksi. Täydellisyyteen tulee pyrkiä, mutta sen saavuttaminen olisi tylsää. Mascarpone-suklaabrowniet ovat juuri sopivan lähellä täydellisyyttä. 

Lämmitä uuni 175°. Voitele leivinpaperi voilla ja laita se 20 x 30 cm kokoiseen uunivuokaan (Iittalan pienempi Tools-uunivuoka on perfetto). Sulata suklaa ja voi vesihauteessa. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää hieman jäähtynyt suklaa-voiseos vaahdon joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Siivilöi jauhot taikinaan ja sekoita. Sekoita tuorejuustotäytteen ainekset keskenään.

Levitä 3/4 suklaataikinasta vuokaan. Levitä tuorejuustotäyte taikinan päälle. Lisää loppu suklaaseos tuorejuuston päälle. Tee taikinan pintaan veitsellä kuvioita. Paista uunin keskiosassa 35-45 minuuttia. Brownie saa jäädä hieman tahmeaksi. 

Jäähdytä ja leikkaa paloiksi. Tarjoa tuoreiden marjojen kanssa.

5 kommenttia:

Anna kirjoitti...

Aivan ihana resepti, ja vaikka mascarponen puuttuessa kokeilin sen tilalla Philadelphia-tuorejuustoa, nautinto hipoi täydellisyyttä.

Kiitos muistakin inspiroivista resepteistä, kiva blogi!

Kaisa kokar hela dagen. kirjoitti...

Hei Anna! Philadelphia toimii todella hyvin monessa reseptissä, joihin tulee Mascarponea. Käytin sitä itsekin kesällä maalla ollessani, kun lähikaupan valikoimaan ei kuulunut oikein mitään normaalista maito-juusto-leipä-osastosta poikkeavaa.
Kiitos kiitoksista! On ollut viime aikoina todella hiljaiseloa, joka johtuu suuresti työssäkäyvän äidin perhearjesta. Tähän ehkä tulee muutos kun jään taas äitiyslomalle vuoden vaihteessa. Hyvää syksyä sinulle!

Anonyymi kirjoitti...

Tämä on jumalaista! Tein muutamaan kertaan tätä kesällä ohjeesi mukaan ja sain remontointiapulaiseni kyselemään suurinpiirtein uusia remonttipäiviä...Onpa hyvä, että selasin taas ohjeistasi, tulee tehtyä mascarponetorttua taas pian lisää!

Kaisa kokar hela dagen. kirjoitti...

Kiitos Mira kiitoksistasi ja kommenteistasi! Löysin myös tieni sinun ihanaan blogiisi. Olen yrittänyt etsiä täydellistä hummus-reseptiä jo pitkään ja nyt seuraavaksi kokeilen blogistasi löytyvää. Itse yleensä laitan enemmän öljyä enkä lainkaan vettä - siinä tosin on ollut se ongelma, että kikherneet imevät kaiken öljyn itseensä ja öljyn lisääminen on loputonta...

Anonyymi kirjoitti...

Tämäkin on niin herkullista ja takuuvarmasti kaikki rakastuu noihin pieniin täyteläisiin kuutioihin! Me ollaan mammaporukalla ehditty brunssailemaan nyt jo monesti ja jaettu tätä ilosanomaa ja näitä muitakin herkullisia reseptejä ahkerasti eteenpäin! Kiitos Kaisa! Puspus, Minna