maanantaina

Gazpacho

Kahdelle - neljälle:

4-5 kypsää, maukasta tomaattia
1 pieni sipuli
1 pieni kesäkurpitsa
3-4 valkosipulinkynttä
1/2 dl vettä
suolaa ja mustapippuria
oliiviöljyä
kourallinen basilikanlehtiä

Tämä resepti on sopiva kahdesta neljään syöjää: riippuen tarjoillaanko keittoa alkuruokana (riittää neljälle) vaiko lounaana (juuri sopiva kahdelle). Kuori sipuli ja valkosipulinkynnet. Leikkaa tomaateista, sipuleista ja kesäkurpitsasta reiluja lohkoja ja laita kaikki blenderiin. Surruta keitosta niin heinojakoista kuin haluat. Lisää hieman vettä ja oman maun mukaan suolaa, mustapippuria ja oliiviöljyä. Lopuksi vielä basilikanlehdet ja hieman chiliä, mikäli pidät tulisemmasta keitosta. Pyöräytä vielä viimeisen kerran, ennen kuin keitto saa mennä jääkaappiin jäähtymään. Tarjoa kylmänä paahdetun leivän ja avokadotahnan kanssa. Tarjolle asettaessa voit vielä lorauttaa päälle pikkuisen oliiviöljyä.

Ei kommentteja: