tiistaina

Halloumibataattisalaatti

Kahdelle:

1 tammenlehväsalaatti
10 cm kurkkua
4 pientä bataattia
10 valkosipulinkynttä
1 iso punasipuli
oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria
2 fenkolia
1 rkl voita
kourallinen pinjansiemeniä
2/3 pkt halloumia

Kuori bataatit, valkosipulinkynnet ja sipuli. Tee bataatista pitkikkäisiä tikkuja, sipulista lohkoja ja valkosipulinkynnet voit jättää kokonaisiksi. Laita kaikki uunivuokaan, lisää hieman oliiviöljyä, suolaa ja pippuria ja paahda uunissa kunnes kypsiä. Sillä aikaa leikkaa fenkolit suht ohuiksi palasiksi ja paista niitä pannulla voissa. Mausta fenkolitkin suolalla ja pippurilla. Kun ne ovat lähes kypsiä, lisää joukkoon pinjansiemenet. Valmista salaatista ja pilkotusta kurkusta lautasille valmiiksi salaattipeti. Laita salaattipetien päälle bataatit ja vielä fenkolisekoitus. Lopuksi paista halloumiviipaleet fenkolipannussa ja kasaa keoksi keskelle.

Kaiken muun salaatissa voi tarjota joko lämpimänä tai kylmänä, mutta halloumi on mielestäni kaikista parasta lämpimänä. Sen koostumus jotenkin jähmettyy jos se pääsee jäähtymään.

Ei kommentteja: