lauantaina

Juustokakku ja limemustikat

Pohja:
90 g voita
12 Digestive keksiä

Täyte:
400 g Philadelphia tuorejuustoa
3 munaa
1 1/2 dl tomusokeria
1 vaniljatanko sisukset tai 1 rkl vaniljasokeria
2 limen mehu ja kuori

Limemustikat:
5 dl mustikoita (pakkasesta käy oikein hyvin)
2 limen mehu ja kuori
1/2-1 dl sokeria

Lämmitä uuni 200°. Laita Digestivet ja sulatettu voi yleiskoneeseen ja tee niistä tasaista tahnaa. Painele tahna irtopohjavuoan pohjalle niin että reunat nousevat vähän ylös. Tälle määrälle sopii hyvin 26 cm halkaisijaltaan oleva vuoka. Paista pohjaa uunissa noin 8 minuuttia ja anna sen sitten jäähtyä.

Samassa yleiskoneessa voit helposti valmistaa täytteen ilman välitiskausta. Kaada Philadelphia astiaan, lisää munat ja siivilöi tomusokeri sekaan. Juustokakkua voi hyvin valmistaa myös intiaanisokerista, mutta tällöin intiaanisokerin voimakas maku saattaa jäädä dominoivaksi. Vahinkohan sekään ei varmaan ole, herkullista kun on, lopputulema vaan on toisenlainen. Lisää vielä vanilja ja limen mehu ja raastettu kuori. Itse käytän kuoren sitrushedelmistä vain silloin, jos ne ovat luomua. Muutoin mehu riittää mainiosti. Anna täytteen sekoittua yleiskoneessa niin kauan, että se on tasaista ja vetelää. Kaada jäähtyneen pohjan päälle ja paista 175° uunin keskitasossa noin 30 minuuttia tai kunnes täyte alkaa nousta hiukan reunoilta.

Tarjoa juustokakkua vasta seuraavana päivänä niin sen maut ovat ehtineet hyvin tasautua. Valmista mustikat sekoittamalla aineet keskenään noin puoli tuntia ennen tarjoamista. Aseta mustikat kakun päälle tai vaihtoehtoisesti voit tarjota ne erillisestä astiasta kakun rinnalla.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Nam nam nam nam nam! /Minna