tiistaina

Rahkakakku

Pohja:
150 g pehmeää voita
1/2 dl sokeria
3 dl jauhoja
1 muna

Täyte:
200 g Philadelphia juustoa
500 g rahkaa
2 dl tomusokeria
2 sitruunan kuori ja mehu
3 rkl Cointreauta

Laita uuni lämpiämään 175°. Sekoita pohjan ainekset monitoimikoneessa. Voitele valmiiksi irtopohjavuoka ja painele sitten taikina tasaiseksi kerrokseksi sen pohjalle ja reunoille. 26 cm halkaisijaltaan oleva vuoka on sopiva. Laita sitten vuoka jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistat täytteen.

Laita kaikki täytteen ainekset monitoimikoneeseen ja sekoita hyvin. Tämä kakku on erittäin helppo tehdä, eikä edes sekoitusastiaa ei tarvitse pestä välissä. Tärkeää on vain muistaa ripotella tomusokeri siivilän läpi, jotta siihen ei jää kokkareita. Maista ja lisää Cointreauta jos tuntuu siltä. Kaada sitten täyte vuokaan. Paista kakkua 175° 45-60 minuuttia riippuen uunista. Anna kakun jäähtyä kokonaan, ennen kuin irrotat vuoan, mieluiten seuraavaan päivään saakka. Kakku onkin parasta vasta seuraavana päivänä.

Ei kommentteja: