maanantaina

Raakakakku cashewkermalla

Kymmenelle:
 
Kakkupohja:
3-4 dl pähkinöitä
8-12 pehmeää taatelia
3 rkl pellavansiemenrouhetta
suolaa

Cashewkerma:
5 dl cashewpähkinöitä
2,5 dl vettä
2,5 dl kookosöljyä

1 vaniljatanko

Pinnalle:
kauden hedelmiä ja/tai marjoja


Olen aivan liian kauan arastellut raakakakkujen tekemistä. Tämä torttu on alkua, seuraavaksi jotakin kunnianhimoisempaa! Kakkupohja toimii moneen; myös jos lisää kaakaota ja kookoshiutaleita saa siitä pyöriteltyä herkullisia kookospalloja.

Kaada pähkinät (saksanpähkinät, mantelit ja cashewt käyvät kaikki hyvin) ja taatelit monitoimikoneeseen. Ripottele pinnalle pellavansiemenrouhe ja noin 1/4 tl suolaa. Sekoita koneessa niin kauan, että tasainen taikina muodostuu. Mikäli taikina ei meinaa millään pysyä kasassa, lisää taateli - ja samoin jos tuntuu että taikinasta on tulossa liian tahmeaa, lisää pähkinöitä. 

Painele taikina irtopohjavuoan pohjalle tasaisesti. Peitä kelmulla ja laita kylmään odottamaan. Valmista sillä aikaa cashewkerma. Liota ensin cashewpähköitä ainakin 4 tuntia vedessä. Kaada sitten vesi pois ja kumoa pähkinät blenderiin. Lisää raikasta vettä ja kookosöljyä sekä vaniljatangosta kaavitut siemenet. Sekoita kunnes kermasta tulee sileää. Mikäli sinulla ei ole erittäin tehokasta blenderiä, kannattaa kerman valmistus aloittaa jo heti sauvasekoittimella, se toimii hyvin. 

Cashewkerma on lämpimänä pehmeää ja kermanoloista, mutta jääkaapissa se jähmettyy. Hyvää se on joka tapauksessa! Levitä kerma pehmeänä tai jähmeänä kakkupohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi ja asettele lopuksi pinnalle hedelmät tai marjat. Itse käytin luomunektariineja ja granaattiomenan siemeniä. Oli niin hyvää!

Ei kommentteja: