maanantaina

Pähkinämix


siemeniä:
auringonkukansiemeniä
kurpitsansiemeniä
hampunsiemeniä
aprikoosinsiemeniä

pähkinöitä:
hasselpähkinöitä
saksanpähkinöitä
manteleita
hieman parapähkinöitä

makeita:
gojimarjoja
kuivattuja mustikoita tai muita marjoja
kuivattuja pieniä viikunoita

Sekoita pähkinämix ottamalla jokaisesta ryhmästä muutamaa raaka-ainetta. Itse teen mixin laittamalla 2/5 siemeniä, 2/5 pähkinöitä ja 1/5 makeita herkkuja, yleensä gojia. Kourallinen pähkinämix-purnukasta päivässä antaa aimo annoksen tärkeitä ravinteita ja taltuttaa pikkunälän. Pidän pähkinäsekoitusta aina kaapissa. Teen sen suoraan hyväksi havaittuun Iittalan matalaan Jars-purnukkaan, sillä se on ilmatiivis, kaunis ja sopivan kokoinen ammentaa.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Moikka!

Mistä sä ostat aprikoosin- ja hampunsiemeniä? Muut tuotteet ovatkin tutumpia ja saatavilla myös täältä periferiasta...

Kaisa kokar hela dagen. kirjoitti...

Hei Svea! Anteeksi, että vastaaminen on kestänyt näin kauan. Tietokoneeni hajosi, enkä ole päässyt siten päivittämään blogiani laisinkaan. Viikonloppuna muutin vielä perheini Kruununhaasta Viiskulmaan, joten saattaapi olla, että kokkailut on tässä lähitulevaisuudessa vaan perussalaatteja...

Aprikoosin- ja hampunsiemeniä saa Punnitse ja säästä - sekä Ruohonjuuren myymälöistä. Periferian ostopaikoista en osaa sanoa. Eräs ystäväni tilaa suuret määrät ruokaa netistä: itse en ole vielä päässyt nettimaailman saloihin ruokashoppailun osalta. Mutta voin toki ottaa selvää jos se sinua kiinnostaisi!

Hyvää joulun odotusta ja terveiset muuttolaatikoiden keskeltä!
Kaisa