maanantaina

Suklaa-Baileys-muffinssit

12 keskikokoista:

3 1/2 dl spelttijauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1 1/2 dl kaakaota
125 g voita
2 1/2 dl intiaanisokeria
2 munaa
1 1/2 dl maitoa
loraus tai kaksi Baileysia
puoli levyä 70-85% suklaata

Kuumenna uuni 175 asteiseksi. Voitele ja jauhota kaakaolla muffinssivuoat. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vaahdota voi ja sokeri. Intiaanisokeri ei sitten vaahtoudu valkoisen sokerin tavoin, ei vaikka sitä kuinka kauan vaahdottaisi. Sekoita joukkoon munat. Seuraavaksi maito ja jauhoseos. Voit muuten käyttää hyvin tehosekoitinta, mutta Baileys kannattaa sekoittaa taikinaan lopuksi käsin vaikka puisella ottimella, sillä se juoksettuu helposti.

Lusikoi vuoat puolilleen taikinaa, laita keskelle pala vahvaa suklaata ja täytä sen jälkeen vuoat taikinalla miltei yläreunaan asti. Mikäli pidät kovasti pähkinöistä, voi taikinaan hyvin sekoittaa pähkinämurua tai sitten suklaapalan seuraksi keskelle rakentaa
pienen pähkinäisen yllätyksen! Paista 25-30 minuuttia ja huolehdi, että muffinssit jäävät keskeltä tahmeiksi.

Tarjoa kuumina itsetehdyn vaniljajäätelon kanssa jälkiruokana tai sitten sellaisenaan iltapäivän kahvihetkella höyryävän latten kera.

2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Tämä löytyy ikaalisissa jolupöydästä takuuvarmasti. Tsemppiä uuteen kotiin ja keep up the excellent work!

Kaisa kokar hela dagen. kirjoitti...

Kiva Hannu jos pidit ohjeesta! Itse tein niitä myös tuossa joulun alla. Täällä uudessa kotona kun on kaasuhella niin on pitänyt vähän opetella sen käyttöä uudestaan. Joskus muinoin töölööläisenä viimeksi kaasulla keittelin. Varoituksista huolimatta täytyy sanoa, että kyllä se uuni ihan ok on. Varsinkin kun hella rokkaa muuten!

Tein muuten muffinsseja niin, että korvasin Baileysin appelsiinimehulla ja appelsiininkuorella. Tuli aika ihania.