sunnuntai

Pavlovat


4 valkuaista
ripaus suolaa tai valkoviinietikkaa
1 1/2 dl intiaanisokeria
3 1/2 rkl maissijauhoja

Sekoita valkuaisten joukkoon ripaus suolaa ennen kuin vatkaat ne kovaksi vaahdoksi. Suola auttaa siinä, että vaahto pysyy varmasti kovana. Kun vaahto on valmista, sekoita siihen pikkuhiljaa yhä tehosekoittimella surruttaen ensin sokeri ja sitten maissijauhot. Intiaanisokeri antaa pavloville todella voimakkaan maun. Mikäli et pidä kovin makeasta, riittää 1 dl sokeria seokseen mainiosti. Tunge koko komeus muovipussiin (mikäli sinulla ei ole pursotintyökaluja) ja tee muovipussin toiseen kulmaan reikä. Pursota haluamasi mallisia marenkeja voidellulle pellille. Myös leivinpaperi on syytä voidella, sillä marengit tarttuvat niihin tiukasti kiinni. Paista noin tunti 150 asteessa. 

Kahvipöydässä tarjoa pavlovat kermavaahdolla ja tuoreilla mansikoilla täytettynä. Loppukesästä kaivattu raikkaus löytyy sekoituksesta musta- ja punaviinimarjoja. Mmmmm.

Ei kommentteja: