keskiviikkona

Rucolapestokana

Neljälle:

4 kananrintafilettä tai koipireittä
1 puntti villirucolaa
6-8 valkosipulinkynttä
pieni kourallinen manteleita tai muita pähkinöitä
reilusti oliiviöljyä
suolaa ja pippuria
1 iso bataatti
1 fenkoli
3-4 banaanishallottia

Pienten lasten äitinä teen mielelläni uuniin meneviä ruokia. Tämäkin jättää kädet vapaiksi valmistuessaan. Tee ensin rucolapesto. Laita rucola, valkosipulit, pähkinät, oliiviöljy ja suola ja pippuri kulhoon ja hienonna sauvasekoittimella. Tee kanapalojen pintaan veitsellä viiltoja, jotta ne maustuvat paremmin. Sivele pestoa kanapalojen pintaan ja laita ne muovipussiin tai kulhoon marinoitumaan. Tämän voit hyvin tehdä jo aamulla, jolloin kana ehtii maustua kunnolla.

Kuori bataatti ja sipulit ja pilko ne sekä fenkoli lohkoiksi. Sipulitkin saavat olla reilun kokoisia lohkoja. Laita kaikki uunivuoan pohjalle, lorauta päälle oliiviöljyä ja mausta suolalla ja pippurilla. Lopuksi nosta marinoituneet kanapalat päällimmäisiksi. Heiluttele kanoja vihannesten päällä, jotta marinadia irtautuu myös niihin. Voit kaapia myös kulhosta kaiken sinne jääneen marinadin ja lisätä sen vihannesten päälle. Paista uunissa kunnes kana on kypsää, noin tunnin 200 asteessa. Minulla on käytössäni tällä hetkellä kaasu-uuni, joten lämpötiloja on välillä vähän vaikea arvioida. Paista siis sopivassa lämpötilassa sopivan ajan. Tarjoa raikkaan vihreän salaatin kanssa.

Ei kommentteja: