tiistaina

Chili con carne

Kuudelle:

4 rkl öljyä
2 sipulia
10 valkosipulinkynttä
1 prk kikherneitä
1 prk chilimaustettuja kidneypapuja
1 keskikokoinen bataatti
2 porkkanaa
3 rkl tomaattipyrettä
400 g nautasikajauhelihaa
1/2 tl neilikoita
1/2 tl jauhettua muskottia
1 tl jeeraa
1 tl korianterinsiemeniä
1 tl kanelia
1/2 tl cayennepippuria
2 tl paprikajauhetta
2 rkl intiaanisokeria
2 dl vettä
1 tlk tomaattimurskaa
3 rkl punaviinietikkaa
2 tl suolaa

Mieleni on tehnyt monta päivää Chili con carnea ja tässä mieliteossani törmäsin loistavaan reseptiin aivan sattumalta. Minulle uusi blogi Keittiö ja keittiö blogasi lokakuun Olivia- lehdestä Chili sin carnen. Tässä siitä lihainen versio aivan pienin muutoksin. (Mainittakoon vielä, että hyvän ruokamaun lisäksi Keittö & Keittiön- naisilla tuntuu olevan hyvä musiikkimaku.)

Huuhtele kikherneet ja siivilöi chilikastikkeessa olleet kidneypavut. Mitä enemmän jätät mukaan chilikastiketta, sen tulisempaa chilistäsi tulee. Kuori ja silppua sipulit. Kuori bataatti ja porkkanat ja kuutio ne papujen kokoisiksi kuutioiksi. Hienonna mausteet tasaiseksi jauheeksi morttelissa.

Kuumenna öljy paistokasarissa ja lisää sipulit, juurekset ja jauheliha. Kuullota hetken aikaa ja lisää sitten tomaattipyre. Paista taas hetki ja lisää sitten sokeri ja mausteet. Sekoita mausteet kunnolla juuresten ja lihan sekaan. Lisää sitten vesi, tomaattimurska ja pavut. Sekoita kunnolla. Lisää punaviinietikka ja suola. Hauduta kannen alla hiljaa poristen reilu tunti ja jätä vielä hellan jälkilämmölle. Vaikka mielesi tekisi syödä chiliä heti sen valmistuttua, on se vielä parempaa seuraavana päivänä. Lisää suolaa tarvittaessa. Tarjoa riisin, quinoan, spelttihelmien, perunan tai leivän kera.

Ei kommentteja: