torstaina

Timjamilla maustettu porkkanafetasalaatti

Neljälle:

2 salaattia
1 ruukku rucolaa
1 kurkku
1 avokado
3 porkkanaa
200 g fetajuustoa
4 rkl kuorittuja hampunsiemeniä
4 rkl auringonkukansiemeniä
kuivaa leipää krutongeiksi
kuivattua timjamia
suolaa ja pippuria
oliiviöljyä ja voita paistamiseen
1 rkl hunajaa

Jos pitäisi päättää yksi ruoka, jota syö elämänsä loppuun saakka joka päivä, valitsisin varmasti salaatin. Variaatioita on loputtomia eikä niitä kaikkia viitsi yksinkertaisuudessaan edes kirjoittaa ylös. Tässä kuitenkin taas yksi esimerkiksi.

Rakennan salaatit aina valmiiksi ruokailijoiden lautasille. Täten ruokahetkestäkin tulee jollain tapaa juhlavampi ja kaikki saavat salaatissa olevia "herkkuja" tasapuolisesti. Jaa ensin salaatit ja rucola lautasille. Lisää pilkotut kurkku ja avokado. Kuori ja paloittele porkkanat. Laita paistinpannu kuumenemaan ja lisää siihen voita ja oliiviöljyä. Kun pannu on kuuma, revi siihen kuivettunut leipä pieniksi krutongeiksi. Paista rapeaksi ja mausta suolalla, pippurilla ja timjamilla. Kaada krutongit lautaselle jäähtymään ja kaada pannuun hieman lisää öljyä. Lisää kuumalle pannulle porkkanapalaset. Paista kunnes porkkanat ovat sopivan kypsiä: pehmeitä ulkopuolelta, mutta rapsakoita sisäpuolelta. Mausta hieman suolalla, pippurilla ja timjamilla. Aivan lopuksi sekoita joukkoon hunaja. Hunajan ei tarvitse enää kuumentua.

Lisää vielä salaatteihin pilkottu feta, porkkanat ja yhdet ruokalusikalliset hampun- ja auringonkukansiemeniä jokaiseen. Lopuksi ripottele päälle krutongit. Tarjoa hyvän oliiviöljyn kera.

4 kommenttia:

Aaro Löf kirjoitti...

Voi vitsi. Enpä ole aiemmin törmännyt mutta täältäpä löytyi taas monta uutta juttua jolla värittää ruokapöytää. Danke!

Kaisa kokar hela dagen. kirjoitti...

Kiva, kiitos Aaro! Nyt on ollut vähän hiljaiseloa blogailun suhteen, vaikka kokkailu jatkuukin joka päivä. Olli Posti taisi joskus sanoa, että elämä tuppaa vaikeuttamaan datailua. :)

Anonyymi kirjoitti...

Allekirjoitan kaiken mitä salaatista sanot! Hyvältä kuulostaa tämä salaatti, itse olen tehnyt pariakin erilaista porkkanasalaattia, mutta lähinnä auringonkukansiemenillä ja kapriksilla maustettuna. Menee kokeiluun heti! Kiitos Kaisa! Ja yritän aktivoitua oman blogini kanssa, hauska kuulla, että olet kaipaillut!

Kaisa kokar hela dagen. kirjoitti...

Mira, you're back! Kiva! :)