sunnuntai

Parsarisotto

Neljälle:

500 g vihreää parsaa
4 dl risottoriisiä (Arborio)
2 pientä shallottisipulia
2 dl kuivaa valkoviiniä
50 g voita
1 1/2 - 2 dl Parmesan-raastetta
suolaa ja mustapippuria

Keitä ensin parsoja suolavedessä noin neljä minuuttia jättäen parsat vielä rapsakoiksi. Siivilöi parsat ja laita ne sivuun. Säästä keitinvesi risottoa varten. Sulata isossa laakeassa wokissa tai kasarissa noin puolet voista. Lisää silputut sipulit ja sitten riisi. Kuullota molempia hetken verran. Kaada sekaan valkoviini ja anna sen haihtua melkein kokonaan ennen kun lisäät parsankeitinvettä.

Risoton tekeminen on erittäin helppoa. Tärkeintä onnistumisessa on hyvä riisi sekä maltti nesteen lisäyksessä. Nestettä lisätään aina sen verran, että riisit peittyvät, sitten hämmennetään ja annetaan nesteen haihtua melkein kokonaan kunnes lisätään taas nestettä. Tätä jatketaan niin kauan, kunnes riisi on kypsää.

Jos parsankeitinvesi loppuu kesken, jatka joko kuumalla vedellä tai kasvisliemellä. Mausta risotto suolalla ja mustapippurilla. Kun riisi on kypsää, sekoita joukkoon loput voista ja raastettu parmesan. Lopuksi vielä suht pieniksi palasiksi pilkotut parsat. Tarjoa joko kanan tai kalan kanssa.

Ei kommentteja: