torstaina

Parsaetanasalaatti

Kahdelle:

1 nippu parsaa
1 pkt pekonia
1 prk etanoita
1/2 kurkkua
1/2 ruukkua ruohosipulia
kurpitsansiemeniä
salaattia

Yrttivoi:
50 g voita
kourallinen hienonnettua persiljaa
10 valkosipulin kynttä
suolaa ja mustapippuria

Tee ensin yrittivoi. Hienonna valkosipulinkynnet ja persilja ja sekoita ne huonelämpimään voihin. Mausta suolalla ja pippurilla. Tätä yrttivoita voit käyttää perusetanoiden valmistamiseen uunissa. Etanoitahan voi helposti tehdä vaikka kahvikupin pohjalla; ei tarvitse olla mitään hienoa etanapannua.

Kypsennä ensin parsat puolikypsiksi keittäen niitä noin 3-4 minuuttia. Nosta ne sitten pois kuumasta vedestä ja leikkaa tuuman pituisiksi paloiksi. Jaa salaatti lautasille valmiiksi. Ripottele kurkkupalat päälle. Kuumenna paistinpannu kuumaksi ja paista ensin pekonit rapeiksi. Ota ne pois pannulta ja leikkaa pieniksi. Lisää pannulle yrttivoi, etanat ja parsat. Paista kunnes ihanat aromit täyttävät keittiön ja etanat ja parsat ovat maustuneet hyvin yrttivoissa. Lisää pekonipalat ja sekoita kunnolla. Jaa parsa-etana-pekoniseos lautasille (kannattaa laittaa molempiin annoksiin laskupalat etanoita, ettei tule riitaa). Ripottele päälle kurpitsansiemeniä ja hienonnettua ruohosipulia. Mums!

Ei kommentteja: