2 prk etanoita
100 g voita
1 dl silputtua persiljaa
10-15 valkosipulin kynttä
1/2 tl suolaa
ripaus mustapippuria
1 1/2 - 2 dl parmesanraastetta
Nämä ovat perusetanat, joita saa kaikissa ravintoloissa. Mielestäni kotona niistä saa tosin huomattavasti parempia. Lämmitä uuni 220 asteeseen. Hienonna valkosipuli ja sekoita persiljan ja voin kanssa. Parhaiten se onnistuu käsin. Mausta suolalla ja pippurilla. Avaa etanapurkit ja huuhtele etanat raikkaalla vedellä. Asettele etanat pannuihin tai muihin uunin kestäviin astioihin. Etanoita voi hyvin tehdä vaikka kahvikuppien pohjalla. Jaa persiljavoi etanoiden päälle ja ripottele pinnalle parmesanraastetta. Paista uunissa kunnes juusto on sulanut kauniisti etanoiden päälle ja voi kuplii herkullisesti. Tarjoa tuoreen leivän kanssa. Joskus tarjoan leivän sijasta kesäkurpitsakuutioita. Se toimii myös oikein hyvin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti