sunnuntaina

Suklaatryffelit


Tryffeliseos:
200 g laadukasta 70 % tummaa suklaata
50 g voita tai kookosöljyä
1,5 dl kermaa

Täytteet:
Rommirusina:
3 rkl mehukkaita rusinoita
1-2 rkl tummaa rommia

Pähkinäkrokantti:
2-3 rkl sokeria
30 g manteleita tai hasselpähkinöitä

Chili:
1-2 punaista chilipalkoa riippuen voimakkuudesta

Kahvi:
2 rkl hienonnettuja espressopapuja

Nämä suklaatryffelit ovat erittäin helppoja valmistaa. Tässä ohjeessa on neljä eri makua, mutta voit toki maustaa tryffeleitä täysin oman makusi mukaan.

Sekoita rommi ja rusinat pienessä kulhossa ja anna maustua yön yli. Valmista pähkinäkrokantti paistinpannussa. Sulata ensin sokeria hieman ja paahda sitten pähkinöitä sokerissa. Kaada seos leivinpaperin päälle kuumuutta kestävälle alustalle. Kun seos on kovettunut, leikkaa se sopiviksi paloiksi ronskisti terävällä veitsellä. Hienonna chili ja kahvinpavut.

Valmista tryffeliseos. Laita paloiteltu suklaa ja voi kulhoon. Kuumenna kerma kiehuvaksi ja kaada päälle. Anna seistä muutama minuutti. Sekoita välillä ja vatkaa lopuksi tasaiseksi. Voit myös sulattaa suklaan ja voin vesihauteessa ja lisätä sitten kerman norona joukkoon. Tällöin vaarana on että seos juoksettuu kermaa lisätessä. Vaikka näin tapahtuisikin, ei se haittaa lopputuloksessa lainkaan kunhan muistaa seoksen jäähtyessä sekoitaa aina välillä rasvat joukkoon. Anna seoksen jäähtyä noin tunnin verran. Jaa se sitten kulhoihin eri täytteiden päälle ja sekoita. Anna seosten maustua jääkaapissa yön yli.

Seuraavana päivänä pyörittele tryffeliseoksesta pieniä palloja ja koristele niitä eri tavoin: pyörittele tummassa kaakaossa tai kasta sulatettuun suklaaseen. Pinnalle voi ripotella vielä pähkinärouhetta, korintteja tai muita kuivattuja hedelmiä. Valkoisella suklaalla voi myös tehdä raitoja tummansuklaan päälle. Tryffelit säilyvät jääkaapissa noin viikon (paitsi meillä, koska ne syödään jo muutamassa päivässä).

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Namnam. Måste göra! Jag ska även laga min vanliga mörka chokokola, den är också to die for.

A.K. kirjoitti...

Maistajana (...okei, söin suurimman osan) voin näitä lämpimästi suositella. NAM

Kaisa kokar hela dagen. kirjoitti...

Va roligt Anna! Och chokokola, hur gör man den? Har du redan bloggat den eller kommer den före Julen? :)