sunnuntai

Rasvapuuro

Kahdelle:

4-5 dl vettä
2-2,5 dl ruis- tai muita hiutaleita
suolaa
1-2 tl chian siemeniä
2 rkl voita
2 rkl kookosöljyä
2-4 tl hunajaa

Jos perinteinen puuro ei maistu, niin anna puurolle kuitenkin vielä mahdollisuus - se tarvitsee vain makua. Mieheni on meidän puuroekspertti ja hän tekee sen laadukkailla raaka-aineilla: hyvillä rasvoilla, suolalla ja kotimaisella hunajalla. Etenkään rasvan kanssa hän ei säästele...

Valmista puuro normaalisti: kiehauta vesi, lisää hiutaleet ja lopuksi suola. Samalla kun laitat veden kiehumaan, lisää lasiin vähän vettä ja chian siemenet. Niistä syntyy muutamassa minuutissa maukas ja ravitseva hyytelö. Voi ja kookosöljy kannattaa lisätä suoraan lautaselle, jonka päälle kaadetaan puuron ja chian siemenet. Näin puuro sulattaa rasvat ja samalla jäähtyy nopeammin - hunajaa ei kannata lisätä liian kuumaan puuroon: muuten menetetään arvokkaat entsyymit.

Tämä on lapsiperheille helppo aamu- tai iltapala, joka pitää pitkään kylläisenä.

Ei kommentteja: