sunnuntai

Pastakastike kesäkurpitsasta ja vuohenjuustosta

Neljälle:

1/2 kesäkurpitsa
1 sipuli
noin 150g vuohenjuustoa
1-2 dl kermaa
suolaa ja mustapippuria

Nyt kun kesäkurpitsat ovat parhaimmillaan alkaa ainakin minulla ideat niiden hyödyntämisestä loppua. Tähän asti olen jaksanut syödä pienet kesäkurpitsat ihan sellaisenaan paistettuna oliiviöljyn, suolan ja pippurin kanssa, mutta tänään kaipasin jo uusia tuulia.

Raasta kesäkurpitsa raastimen (anopin) pienimmällä terällä. Viipaloi sipuli. Kuumenna pannu, lorauta siihen oliiviöljyä ja lisää sipuliviipaleet. Kuullota hetki ennen kuin lisää raastettu kesäkurpitsa. Anna paistua hetki niin, että kesäkurpitsan nesteet irtoavat. Murenna vuohenjuusto pannulle ja sekoita. Lisää kerma ja mausta suolalla ja pippurilla.

Kastike on ihanaa tavallisen fusillipastan kanssa, mutta sitä voisi käyttää myös alkupalana dipaten siihen vihanneksia. Tällöin täytyy olla varovainen, ettei lisää liikaa kermaa ettei kastikkeesta tule liian juokseva.

Ei kommentteja: