maanantaina

Kurpitsakeitto

Neljälle:

1 sipuli
5 valkosipulinkynttä
2 rkl voita
1 tl kurkumaa
1/2 tl jauhettua korianteria
1/2 tl paprikaa
2 cm pala inkivääriä raastettuna
1 omena
1 talvikurpitsa
1 l kasvis- tai kanalientä
noin 2 rkl soijakastiketta

Pilko sipuli ja valkosipuli. Kuumenna voi kattilassa ja lisää sipulit kuumaan kattilaan. Freesaa hetki ja lisää sitten mausteet. Anna sipuleiden pehmentyä ja keittiön täyttyä mausteiden aromeista. Muista sekoittaa. Lisää sitten pilkotut omena ja talvikurpitsa. Talvikurpitsan käyttö on helppoa: kuori uloin kuori kuorimaveitsellä, halkaise kurpitsa ja poista siemenet huolellisesti. Kaikki jäljelle jäävä on syömäkelpoista. Lisää kasvis- tai kanaliemi ja anna keiton kiehua hiljalleen, kunnes kurpitsa on pehmennyt. Soseuta sauvasekoittimella tai blenderissä. Mausta maun mukaan soijakastikkeella. Tarjoa siemenkeksien kanssa.

Ei kommentteja: