tiistaina

Sitruunalohi uunissa

Neljälle:

noin 800 g lohta
1 lime
1 luomusitruuna
1 1/2 dl kermaa
1/2 prk smetanaa
1 dl parmesanraastetta
suolaa ja mustapippuria

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Aseta lohi uunivuokaan nahka alaspäin. Poista ruodot. Purista limen mehu kalan päälle ja mausta suolalla. Viipaloi sitruunasta ohuita siivuja. On tärkeää käyttää luomusitruunaa, tällöin voi sitruunat voi hyvin pistellä poskeen kokonaisina kuorineen päivineen, kun ruoka on valmista. Asettele sitruunaviipaleet kauniisti lohen päälle. Kaada kerma pohjalle ja lusikoi smetanasta tasainen kerros sitruunoiden päälle. Ripottele parmesanraaste tasaisesti kaikkialle. Mausta vielä mustapippurilla ja ripauksella suolaa. Paista kunnes lohi on kypsää, mutta vielä mehukasta. Tarjoa uuniperunoiden tai kukkakaaliriisin kanssa.

Ei kommentteja: