
500 g maa-artisokkia
1 keltasipulinoin
1 l kanalientä
1-2 dl kermaa
loraus valkoviiniä
suolaa ja pippuria
Maa-artisokka, tuo kasvimaiden toivottu rikkaruoho! Mitä herkkuja siitä saakaan loihdittua, kuten esimerkiksi seuraavanlaista yksinkertaista keittoa, joka todella tuo esille maa-artisokan hienostuneen maun.
1 l kanalientä
1-2 dl kermaa
loraus valkoviiniä
suolaa ja pippuria
Maa-artisokka, tuo kasvimaiden toivottu rikkaruoho! Mitä herkkuja siitä saakaan loihdittua, kuten esimerkiksi seuraavanlaista yksinkertaista keittoa, joka todella tuo esille maa-artisokan hienostuneen maun.
Kuori maa-artisokat ja sipuli. Pilko sipuli pieneksi ja kuullota hetki voissa kattilanpohjalla. Lisää maa-artisokat ja jatka kypsentämistä. Lorauta joukkoon valkoviini ja seuraavaksi kanaliemi. Anna kiehua miedolla lämmöllä niin kauan, että maa-artisokat ovat kypsiä. Lisää kerma ja soseuta. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Keitto on maukasta sellaisenaan, mutta vielä parempaa se on jos pinnalle ripottelee rapeaa pekonia tai laittaa lusikallisen itsetehtyä pestoa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti