maanantaina

Tattipasta


Kahdelle:

kourallinen kuivattuja herkkutatteja
1 pieni sipuli
1 rkl oliiviöljyä
1 dl kermaa
2 pientä kananmunaa
suolaa ja mustapippuria
Parmesan-raastetta
basilikan lehtiä
tagliatellepastaa

Anna herkkutattien liota vähäisessä nesteessä kunnes ovat pehmeitä, noin 15 minuuttia. Hienonna sipuli. Kuumenna öljy pannussa ja lisää sipuli. Paista hetki. Lisää herkkutatit nesteineen. Anna kiehahtaa. Kun suurin osa nesteestä on haihtunut, lisää kerma. Anna muhia matalalla lämmöllä sillä aikaa, kun pasta kiehuu. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kun pasta on kypsää, kaada keitinvesi pois. Kaada kastike pastan päälle ja riko joukkoon kananmunat. Sekoita voimakkaasti. Laita lautasille ja raasta pinnalle Parmesania. Lisää vielä basilikasilppua ja annokset ovat valmiit. Tattipasta toimii loistavasti paistetun kanafilen seuralaisena kylmänä loppusyksyn päivänä.

Ei kommentteja: