torstaina

Endiivit uunissa

Neljälle:

4 endiiviä
1 punasipuli
noin 100 g pekonia tai parmankinkkua
loraus valkoviiniä
loraus kermaa
suolaa ja pippuria
Parmesan-raastetta
basilikaa

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Poista endiiveistä huonoilta näyttävät lehdet ja halkaise ne. Laita uunivuokaan leikkuupinta ylös päin. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuori ja siivuta sipuli. Ripottele endiivien päälle ja ympärille. Leikkaa pekoni pieniksi ja ripottele pinnalle. Lorauta valkoviiniä päälle ja sitten vielä kermaa. Kaiken pinnalle Parmesania ja koko komeus uuniin. Paista endiivejä noin puoli tuntia tai kunnes endiivit ovat pehmenneet. Ennen tarjoilua ripottele pinnalle vielä hienonnettuja basilikanlehtiä.

Endiivit maistuvat yksinkertaisen salaatin kanssa, jossa voisi esimerkiksi olla lollo rossoa, rucolaa, kurkkua, päärynää, saksanpähkinöitä ja auringonkukan siemeniä. 

Ei kommentteja: