lauantaina

Aasialainen suikalekeitto ankan kera

Neljälle:


1 ankanrinta
1 tl kiinalaista viisimaustetta
suolaa ja pippuria
1 l kanalientä
1/2 l vettä
2 rkl soijakastiketta
1 rkl kalakastiketta
4 rkl vaaleaa misoa
4 porkkanaa
1 purjo
kourallinen sokeriherneitä
soba-nuudeleita
ruoho- tai kevätsipulia
1 rkl sesaminsiemeniä


Lämmitä uuni 200 asteeseen. Mausta ankka viisimausteella ja suolalla. Laita ankanrinta kylmälle pannulle nahkapuoli alaspäin. Kuumenna levy ja anna ankan paistua kunnes nahka on kauniin kullanruskea ja rapsakka. Käännä ja paista hetki toiselta puoleltakin. Mausta pippurilla. Laita uuniin ja anna kypsyä kunnes paistomittari antaa sisälämpötilaksi 50 astetta.

Valmista sillä välin keitto. Kaada kanaliemi ja vesi kattilaan, ja lisää soija, kalakastike ja miso. Jos käytät itsetehtyä kanalientä ei sitä tarvitse laimentaa lainkaan vedellä. Sekoita ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää siukaloidut porkkana ja purjo. Anna kiehua keskilämmöllä hetki. Lisää suikaloidut sokeriherneet. Keitä soba-nuudelit toisessa kattilassa nuudeleiden keitto-ohjeen mukaisesti. Huuhtele kylmällä vedellä ja lisää keittoon. Kuumenna ja lisää sekaan vielä sesaminsiemenet. Maista ja mausta tarpeen mukaan.

Leikkaa kypsästä ankasta siivuja keittokulhojen pohjalle. Ripottele pinnalle kevät- tai ruohosipulia. Laita keittoa ankan päälle vasta ruokapöydässä.

Ei kommentteja: