torstaina

Epätortillat

Neljälle:

Tortillaseos:
3 dl juustoraastetta
2 dl mantelijauhetta
3 munaa
1 rkl pellavansiemeniä
suolaa

Täytteet:
2 isoa broilerin rintafilettä
salsaa
smetanaa tai ranskankermaa

Mausteseos broilerille:
2 tl suolaa
2 tl intiaanisokeria
2 tl jeeraa
2 tl korianterinsiemeniä
2-3 tl chilihiutaleita
1 tl oreganoa
1 tl mustapippuria
1 tl paprikaa
3 valkosipulinkynttä

Oi nämä ovat niin hyviä! Serkkuni kehitti tämän epätortillapohjan karpatessaan, ja se toimii loistavasti. Jos tortilloja jää yli, maistuvat ne herkulliselle myös aamiaisleipänä salaatin, kurkun ja avokadon kanssa.

Sekoita kaikki tortillapohjan aineet keskenään. Kuumenna uuni 240°. Levitä leivinpaperi uunipellille ja annostele tortillaseosta pellille reilun teelusikallisen verran jättäen niiden väliin reilusti tilaa. Laita sitten toinen leivinpaperi kaiken päälle ja litistä tortillat littaniksi käsilläsi. Nosta leivinpaperi varoen irti, ettei siihen tartu tortillaseosta. Yhdestä taikina-annoksesta tulee noin kaksi uunipellillistä. Paista 10 minuuttia.

Sekoita sillä välin broilerin mausteseos. Hienonna valkosipulinkynnet ja laita ne huhmareeseen korianterinsiementen kanssa. Huhmaroi siemenet rikki ja valkosipuli massaksi. Sekoita muiden mausteiden kanssa. Suikaloi broilerin rintafilet ja mausta reilusti mausteseoksella. Paista broilerit pannulla voissa. Chili käy kovasti henkeen, joten kannattaa tuulettaa paistamisen jälkeen. Ainakin meillä oli tänään kovasti yskiviä lounasvieraita...

Laita kaikki ainekset tarjolle erillisissä kulhoissa ja anna ruokailijoiden kasata epätortillojen päälle haluamansa määrä täytteitä.

Ei kommentteja: